Salata Cu Radicchio Si Legume
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Radicchio este o legumă foarte populara în Italia, dar care incepe sa-si castige popularitatea si la noi. Radicchio seamana mult cu o salata, în aparenta, desi este o varietate de cicoare, cu frunze de culoare rosie si nervuri albe. O remarcam in supermarket-uri fiind apetisanta tocmai prin colorit. Are un gust usor amarui, dar delicat. Poate ca din cauza asta unora nu le place. Se consuma in salate, cu ulei de masline si otet balsamic, sau gatita in diverse combinatii cu alte feluri de mâncare, cum ar fi risotto sau paste. Va prezint o salata cruda cu radichio si alte legume. Si cum tot avem temperaturi de vara, cu aceasta salata sfidam iarna.
Mod de preparare:
Pentru radicchio se recomanda ca dupa spalarea frunzelor, acestea sa fie tinute cateva minute in apa cu sare si 1/2 lingurita de otet, pentru meutralizarea gustului amar. Ingredientele se taie in cubulete sau julien.
De la radicchio am ales cateva frunze, iar restul le-am tocat si le-am amestecat in salata. Se face un dresing din ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. eu am mai adaugat si smantana. Frunzele alese le-am aranjat pe farfurie, ca petalele unei flori, iar salata am asezat-o in centru. Am adaugat si branza feta cuburi sau rupta cu mana. Aceasta salata depinde de gusturile fiecaruia si de putina fantezie. Dar... are izuri interesante si merita incercata.