Salata Cu Ouă De Prepeliţă
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reteţă extrem de simplă, gustoasă, cu ingrediente uşor de găsit prin orice supermarket. Am făcut doar câteva îmbunătăţiri faţă de reţeta cunoscută, iar rezultatul n-a fost altul decât, citez: “tare buuuuun”!
Încercaţi-o şi voi!
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 plic cu amestec de salată (150 g) – “Bolero Mix” de la Eiseberg
100 g branză FETA, tăiată cubuleţe
4 cepe verzi subţiri, tocate
12 ouă de prepeliţă, fierte tari şi tăiate în jumătate
2 linguri de stafide negre, mari şi cărnoase
1 lingură de seminţe de pin, uşor prăjite
2 linguriţe de muştar dulce (clasic)
2 linguriţe de zahăr
½ linguriţă de sare
½ linguriţă de piper alb
1 lingură de suc de lămâie
1 lingură de oţet alb, de bună calitate (sau oţet balsamic)
4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
Într-un bol măricel amestecăm muştarul cu sucul de lămâie, oţetul, zahărul şi sarea, până ce se dizolvă zahărul. Adăugăm treptat uleiul şi amestecăm energic cu un tel, până ce se obţine o emulsie de culoare aurie. Acoperim cu folie bolul şi îl lăsăm 10 minute, ca aromele să se infuzeze.
Se amestecă bine într-un castron mare salata, ceapa verde, stafidele şi seminţele de pin. După ce le-am amestecat, punem brânza Feta şi mai amestecăm uşor tocmai ca Feta să nu se fărămiţeze, după care adăugăm la suprafaţa salatei astfel obţinute, jumătăţile de ouă de prepeliţă.
Chiar înainte de a servi salata, se toarnă sosul în castron.
Salată cu ouă de prepeliţă ... Done!
POFTA BUNA!