contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Legume Si Carne La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O salata buna de tot, caci are cartofi grillati, o varianta a celor pe care-i mancam la sat iarna, in copilarie. Atunci se puneau la perpelit direct pe spoiert, grillul asta de apartament nici macar nu intra in discutie. Si mai ales in cuina sau in spais.
Nu stiu daca-s preferatii mei, dar imi plac mult de tot, desi nu-i foarte misto partea cu grataritul. Se taie cartofii felii subtirele, aproape transparente si se pun pur si simplu pe gratarul incins. Trebuie doar sa fie cat mai bine scursi de apa. Ii intoarceti cand vedeti ca au urme frumoase de grill si au facut basicute, sper sa se inteleaga cat de cat din poza. E preferabil sa fie pastrati calzi pe cat posibil pana la servire. Se presara cu sare si se stropesc cu ulei de masline (sau de dovleac :)) imediat ce ii luati de pe gratar; sunt usor seci, astfel ca uleiul le va imbunatati textura. Desigur, se pot condimenta exact dupa plac, cu un sos de usturoi e clar ca merg excelent, sau cu un sos de ardei copt cu ceva branza. Sau ii puteti adauga in diverse salate, cum am facut eu. Sunt foarte multe posibilitati cu ei, cartofii.
Eu salata am incropit-o din ceapa si dovlecei la gratar, plus porc si cartofii in cauza. Am stropit cu zeama de lamaie si nimic mai mult, carnea mea a avut ceva grasime si a "uns" gustos legumele. Am copt si o maciulie de usturoi pe gratar (invelita in folie de aluminiu), inspirata de aceasta oda adusa usturoiului copt, pe deplin justificata. O singura maciulie, caci in ciuda entuziasmului matinal produs de viziunea a ceea ce va urma in farfurie, mi-am amintit de saraca mea fiere ... bantuita infiorator de diverse in ultimele zile. Pofta buna si cumpatata ;)!

 

 



Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com