Salata Cu Legume La Gratar Si Quinoa
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ceva usor, hranitor si delicios in acelasi timp. Salata cu legume la gratar si quinoa.
Ingrediente (pentru 5-6 portii):
2 dovlecei taiati cubulete:
1 vanata medie taiata cubulete;
3 ardei in culori diferite taiati cuburi;
un pumn de ciuperci (de preferat din mai multe sortimente);
1 ceasca de quinoa fiarta;
cateva masline;
2-3 linguri ulei de masline;
2 lingurite otet balsamic;
sare, piper;
patrunjel /marar;
usturoi.
Preparare:
Dovelecii si vinetele taiate cubulete ,ardeii taiati in bucati mari si ciupercile usor maruntite se amesteca intr-un bol cu uleiul, usturoiul pisat, sarea si piperul. Legumele astfel pregatite se pun in tava de la aragaz si se dau la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu. Se amesteca din cand in cand pentru a se rumeni omogen.
Intre timp preparam dessing-ul pentru salata amestecand o lingura de ulei cu otetul balsamic, sare si piper. Dupa ce ingredientele sunt amestecate bine mai adaugam un catel de usturoi pisat.
Intr-un bol incapator amestecam legumele la gratar cu dressing-ul si maslinele.Presaram verdeata pe deasupra.
Dupa gust pot fi adaugate la final felii de rosii si branza feta. Astazi am renuntat la feta insa salata este delicioasa cu putina feta faramitata de deasupra ei.
Sa aveti pofta!