contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Dovleac Si Arpacas Cu Vinegreta Balsamica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Salata pe care v-o propun astazi este una de sezon,perfecta pentru zilele de post.Va v-a trebui ceva curaj ca sa o faceti intrucat eu, una, am obtinut reactii contradictorii: unora le-a placut mult, altora deloc.Ce e cert este ca e o salata cu un gust total deosebit de ce ati mancat pana acum, e un soi de coliva aperitiv :).Eu zic sa riscati si s-o incercati ;).
Ingrediente:
*un dovleac in forma de para (Cucurbita moschata), decojit si taiat in bucati lungi
*1 lingura ulei de masline
*250g arpacas (eu am folosit grau integral, il aveam in casa)
*300g broccoli, taiat in bucati medii
*100g rosii uscate la soare, taiate
*1 ceapa rosie mica, taiata
*2 linguri de seminte de dovleac
*1 lingura capere, scurse
*15 masline negre, fara samburi
*o mana de frunze de busuioc, taiate
DRESSING:
* 5 linguri otet balsamic
* 6 linguri ulei de masline extra-virgin
* 1 lingura mustar Dijon
* 1 catel de usturoi, taiat fin
Preparare(20 min + 2h inmuiatul graului+1h fiertul graului):
1. Puneti la inmuiat graul/arpacasul pentru 2-3 ore.Dupa inmuiere, fierbeti in apa sarata timp de ~1h pana cand este facut, dar totusi al dente.
2.Incalziti cuptorul la 200° C.Puneti bucatile de dovleac itnr-o tava unsa cu ulei de masline.Coaceti 20 min (sau pana cand e gata).Intre timp, amestecati ingredientele dressingului intr-un bol, asezonati cu sare si piper (iese un sos maroniu, din cauza otetului balsamic).Scurgeti graul/arpacasul , puneti-l intr-un castron si turnati peste dressingul.Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
3.Fierbeti broccoli in apa cu sare, apoi scurgeti si racoriti in apa rece (il ajuta sa-si pastreze culoarea).Scurgeti bine.Adaugati broccoli si restul ingredientelor in castronul cu grau/arpacas si amestecati bine.Se poate pastra timp de 3 zile in frigider.
Pofta buna!

Articol recomandat de gustative.blogspot.com