Salata Cu Doua Tipuri De Cartofi
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 35 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 500 gr cartofi noi, decojiti
- 500 gr cartofi dulci, decojiti si taiati felii subtiri
- sare de mare si piper negru macinat
- sare de mare cu ierburi aromate
- 2 linguri miere
- zeama de la 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline cu aroma de busuioc
- 150 gr mix de salate
- 2 linguri seminte de pin
Preparare
- Se fierb cartofii impreuna intr-o cratita cu apa si sare timp de 25-30 minute pana cand s-au inmuiat, iar daca ii intepi cu furculita, aceasta intra usor in ei. Cartofii fierti se scurg si se pun intr-un vas.Separat, se amesteca sare de mare si piper negru maicnat cu sare de mare cu ierburi aromate, dupa gust, impreuna cu 2 linguri miere, zeama de lamaie si 3 linguri ulei de masline cu aroma de busuioc.Se toarna acest amestec peste cartofi si se amesteca bine.
- Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie, fara grasime.
- Intr-un bol, se amesteca salata cu cartofii.Se presara deasupra semintele de pin si 1 lingura ulei de masline cu aroma de busuioc. Salata se serveste imediat.