Salata Cu Bulgur (kisir)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea a fost în vacanţă
În Turcia pentr-un sejur
Şi nu s-a-ntors cu mâna goală:
Din Selçuk a adus bulgur.
Ce iti trebuie (poza 1)
- 1 cana de bulgur
- 2 cani de apa fiarta
- 1 lingura boia dulce
- 3 castraveti
- 3 rosii
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- zeama de la o lamaie
- ulei de masline
- sare
Plan de lucru:
- Punem bulgurul intr-un vas, apoi turnam cu apa fiarta (2 masuri de apa fiarta la o masura de bulgur). Lasam aproximativ 10 minute, pana bulgurul absoarbe toata apa umflandu-se (poza 3)
- Frecam cu uleiul de masline amestecat cu zeama de lamaie si apoi cu boia dulce (pozele 4 si 5).
- Tocam marunt ceapa, patrunjelul, rosiile si castravetii (poza6).
- Amestecam bulgurul cu legumele tocate (poza 7) si gata salata.
- Pofta mare! (poza 8 )
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 10 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A2. Salate