Salata Crocanta
Sursa Salata Crocanta
articol scris de Smart Gourmet blog fantasia-gourmet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi amintesc ca in copilarie, nu puteam sa inteleg de ce, in
filmele americane odata ajunsa la un restaurant, o doamna cerea intotdeauna o
salata! Cat de buna putea fi o salata? In mintea mea salata insemna salata verde
si atat, astfel incat nu puteam intelege de ce alegi ceva aproape fara gust
cand poti manca orice mancare, ca doar te afli intr-un restaurant!
A trebuit sa treaca acea epoca, ca eu sa inteleg cate feluri
de salate pot exista intr-un meniu!
obisnuita.
Pentru azi, va propun o salata usoara, crocanta si gustoasa.
Dificultate-minima
Timp-5min
Cost-medium
Ingrediente
- Salata iceberg-1/2 pentru 2 persoane
- 25g parmesan
- 1-2 linguri de ricotta-merge si urda, daca se intampla sa aveti
- 1-2linguri otet balsamic
- 1-2 linguri ulei bun-de masline, de nuci, sau orice ulei bun la gust si bun pentru sanatatea ta
Mod de preparare
Se taie salata iceberg, in forma
de patratele. Nu se intampla nimic daca o tai ca pe varza, “fidea” dar, nu este
asa fancy. Tai o felie mare din salata iceberg, iar apoi tai la distanta de
1-1,5cm, astfel incat iti va iesi patratele frumoase.
Cu ajutorul unui curatitor de
cartofi, razi din parmesan cateva fasii bune. Daca nu ai o bucata intreaga de
parmesan, poti pune cateva linguri din parmesan ras.
Intr-un vas mare, asamblezi
totul: salata iceberg, fasiile de parmesan, ricotta, uleiul ales de tine si
otetul balsamic. Pastrezi cateva fasii de parmesan, penru a decora salata
atunci cand o aduci la masa.
Tips
Este o salata in care partea
crocanta se imbina perfect cu cremozitatea ricottei si cu gustul specific al
parmesanului. Este potrivita pentru o cina usoara si este foarte simplu de facut.