Salata Crocanta Cu Rucola
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Am pregatit si mancat salata asta ieri la pranz, inspirata de cea pe care o mancasem weekendul trecut la Readers Cafe. Mi-a placut foarte mult rezultatul asa ca va sugerez sa o incercati intr-o zi in care nu mai stiti ce sa mancati. In plus, daca eliminati branza sau o inlocuiti cu tofu obtineti o varianta excelanta de post.
un dovlecel mic
7-8 ciuperci mici
o mana de frunze de rucola
2 catei de usturoi
cateva frunze de leurda
o mana de frunze de busuioc
cateva ramurele de cimbru si cimbru lamaios
ulei de masline
otet balsamic
Am taiat cipercile sferturi si dovlecelul cuburi si le-am perpelit rapid intr-o lingura de ulei, impreuna cu un catei de usturoi taiat marunt si firele de cimbru.
Cand erau usor aurii dar inca un pic crocante le-am scos si le-am asezat pe un pat de rucola, apoi am adaugat deasupra branza taiata cubulete.
Am stropit cu un ulei de masline aromatizat cu leurda, usturoi si busuioc(am pulsat cu blenderul de 2-3 ori) si cu otet balsamic crema cu aroma de portocale pe care l-am luat anul trecut de la Roma si din care nu ma prea indur sa folosesc. Am mancat cu pofta, folosindu-ma de o lipie ca sa adun toata bunatatea de sos din farfurie.