Salata Colorata
Sursa Salata Colorata
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut zilele trecute o salata care m-a uimit si pe mine cat de buna a putut sa fie, foarte satioasa si foarte sanatoasa, curcubeul aromelor cum i s-a spus pe la noi. Si pe langa faptul ca are numai chestii healthy, mai si arata nemaipomenit, plina de culoare, numai buna pentru pozat si asezat pe blog, dar si mai buna de mancat :D Asa ca ma grabesc sa scriu reteta, in caz ca vreti ceva light in weekend, this is it! :)
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 1 - 2 buchete broccoli (cam 500 g cu totul)
- 1 cutie porumb (250 - 300 g)
- 2 oua
- 1 ceapa rosie
- 2 conserve ton in suc propriu
- 150 g masline
- cateva rosii cherry
- cateva frunze de patrunjel
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 catei de usturoi
- 3 - 4 linguri ulei de masline
- sare, piper
Punem la fiert ouale si le fierbem vreo 10 minute, ca sa fie tari. Mai punem pe foc inca o oala cu apa, in care vom opari broccoliul. Broccoli pe care il clatim si rupem buchetelele de pe tulpina. Cand apa fierbe, punem buchetelele de broccoli si le oparim 2 - 3 minute. Dupa aceea punem broccoli intr-o strecuratoare, il clatim cu apa rece si lasam sa se raceasca.
Rasurnam broccoli intr-un bol incapator, adaugam porumbul si tonul scurse de sucurile din conserva, maslinele, rosiile taiate pe jumatate si ceapa taiata subtire. Facem un dressing din usturoiul pisat, zeama de lamaie, sare, piper, ulei si il turnam peste legume. Amestecam cu grija, asezam pe farfurie, punem si ouale taiate, presaram cu patrunjel proaspat tocat si avem un pranz sau o cina excelenta, plina de fibre, vitamine si proteine cu doar 70 calorii la 100 de grame.
Helpful tip: daca vreti sa fie si putin picanta, folositi un ulei de masline in care tineti cativa ardei iuti :)