Salata Colorata Cu Pui
Sursa Salata Colorata cu Pui
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Revenim la salata verde, ca doar e in plin sezon :) Aceasta reteta are si niste carnita, un gratar de pui foarte bun si fraged, asa ca marinata e de retinut si refacut. Ideea pentru aceasta salata ne-a venit dintr-o carte de bucate, unde era trecuta la dieta mediteraneana, avand multe vitamine si uleiuri sanatoase. Asa ca pe langa gustul bun, bifam si cateva avantaje pentru sanatate. Nu-i rau :)
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 1 piept de pui dezosat si fara piele (500g)
- salata verde
- salata rosie
- cateva frunze leurda (optional)
- 2-3 morcovi potriviti
- 50 g caju (sau alune)
- 3-4 linguri iaurt
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 ardei iute
- sare, piper
Pentru marinata:
- 4 linguri ulei aromat cu usturoi
- 4 linguri sos soia
- zeama de la jumatate de lamaie
- piper
Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite, ca pentru gratar :) Amestecam toate ingredientele pentru marinata, asezam puiul intr-o punga care se inchide ermetic si turnam sosul peste. Amestecam putin, pentru ca toate bucatile de carne sa se acopere de sos si lasam o ora la frigider.
Scoatem bucatile de carne din punga si le prajim pe gratarul incins, pana cand se patrund, iar apoi le lasam sa se raceasca. Carnea prajita va lasa un sos extraordinar, pe care l-am folosit in salata, impreuna cu dressingul, asa ca nu-l aruncati :)
Morcovii ii taiem betigase, puiul il taiem fasii si le punem intr-un bol incapator. Frunzele de salata, impreuna cu leurda, spalate bine, le taiem fasii si le adaugam in vas. Tocam marunt ardeiul si patrunjelul, si, ati ghicit, le punem peste salata :) Aruncam pe deasupra si alunele caju.
Facem un dressing din iaurt, zeama de lamaie, uleiul de masline, putina sare si piper. Amestecam o parte din el cu salata, iar restul il pastram pentru decor. Asezam salata pe farfurii, deasupra presaram cateva alune caju si restul de dressing.
O salata foarte buna, consistenta si zemoasa, cu aproximativ 90 calorii la 100 de grame.