contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată Colorată Cu Paste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Această salată delicată şi dietetică am găsit-o într-o revistă mai veche şi încercat-o pentru că mi-a plăcut cum arăta. Ei bine, am constatat cu această ocazie că este foarte bună şi uşor de pregătit, drept pentru care o recomand şi eu mai departe!
Avem nevoie de:
1. 200 g paste (de care doriţi)
2. 3 morcovi
3. 3 dovlecei
4. 2 linguri ulei
5. 175 g şuncă presată feliată sau muşchiuleţ
6. 50 g alune de pădure (opţional)
Pentru dressing:
1. 5 linguri ulei de masline
2. 2 linguri suc de lamaie
3. 1 legătură busuioc proaspat sau 1/2 linguriţă busuioc uscat.
Procedăm astfel:
- fierbem pastele în apă clocotită cu puţină sare şi 1-2 linguri ulei, conform instrucţiunilor de pe ambalaj;
- spălăm şi curăţăm morcovii şi dovleceii, după care îi feliem pe lung cu ajutorul unui cuţit de curăţat economic (din acela pentru curăţat cartofi, în general);

- încingem uleiul şi călim 4-5 minute morcovul şi dovleceii, până ce legumele se înmoaie;

- cu 1 minut înainte de a stinge focul, adăugăm şi şunca tăiată fâşii, pe care o călim puţin;
- dressingul îl facem punând ingredientele într-un borcan, după care punem capacul şi îl agităm foarte bine, până ce s-a omogenizat compoziţia;
- într-un bol pentru salată aşezăm pastele (scurse de apa în care au fiert şi clătite în apă rece), peste care adăugăm amestecul de legume, dressingul şi alunele mărunţite;
- amestecăm bine salata şi o dăm la frigider pentru 30 de min., pentru ca aromele dressing-ului să pătrundă bine în paste şi legume, după care putem servi.

Această salată poate constitui o variantă uşoară şi gustoasă atât pentru cină cât şi pentru oricare alt moment al zilei. Poate fi luată chiar şi la serviciu, într-un recipient bine închis.
Poftă bună!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com