Salata California
articol scris de truedelights blog
Am vazut reteta pe mai multe site-uri si mi-a placut. Nu pot spune exact de la cine am luat-o …pentru ca de fiecare data salata avea alte componente…Am luat si eu si ideea si am adaptat-o.
Este o salata plina de vitamine, numai buna de preparat intr-o zi caniculara, asa cum sunt de ceva vreme cam toate zilele pe la noi…Nu necesita preparare termica decat cartofii, astfel ca vei iesi destul de repede din bucatarie.
INGREDIENTE:
- 1 morcov
- 1 mar
- o bucata sfecla rosie
- 2 cartofi
- 100 ml smantana
- 100 g branza
- 100 g sunca
- patrunjel
- sare, vegeta, piper
PREPARARE:
Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi
se curata si se taie in cuburi mici.
Telina, sfecla si morcovul , dupa ce se
curata se taie in betisoare subtiri.
Branza si sunca se taie in cuburi mici.
Patrunjlul se toaca marunt.
Se pun toate intr-un bol si se toarna peste ele
smantana amestecata cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca usor sa se acopere toate legumele cu smantana.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.