Salata Calda De Spanac Si Ficatei
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salata super inventata de prietena mea Alex si reinterpretata de mine
INGREDIENTE:
-12
buc de ficăţei de pasăre
-16
felii de şuncă afumată crud uscată
-o
ceapă mică tocată mărunt
-un
căţel de usturoi zdrobit
-200
g spanac tânăr(frunze mici)
-sare,piper
-50
g unt
-ulei
de măsline
-zeamă
de lămâie
MOD
DE PREPARARE:
1.Fiecare
ficăţel se înveleşte într-o felie de şuncă, apoi se pune int-o tava unsă cu
unt,se piperează (nu e nevoie să se săreze pentru că şunca e suficient de sărată),se
pune câte o bucăţică de unt pe fiecare ficăţel şi se dă la cutorul încins, până
se rumenesc frumos şi ficăţeii sunt pătrunşi.
2.Când
sunt gata ficăţeii, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline, călim uşor
ceapa şi cele 4 felii de şuncă rămase, tăiate cubuleţe.
3.Într-un
castron punem spanacul spălat şi scurs foarte bine,daca aveti un bol cu centrifuga de uscat salat e perfect, adăugăm ceapa călită şi
şunca împreună cu uleiul în care le-am călit,usturoiul zdrobit şi
amestecăm.Dacă mai e nevoie adăugăm ulei de măsline şi asezonăm cu zeamă de
lămâie şi piper.
4.Punem
în fiecare farfurie spanac şi deasupra 3 bucăţi de ficăţei calzi şi servim.
Pofta buna !