Salata Calda De Somon Si Cartofi
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta de salata este din seria Delicii in bucatarie, volumul 11, Preparate cu legume, Ed.Adevarul, 2011.
Am facut-o luna trecuta si de trei zile incoace am cautat-o incontinuu in volumul cu carne, cu peste, cu salate, prin toate revistele si alte carti.
Azi mi-am propus sa o gasesc cu orice pret, astfel incat am cautat-o si in cartea cu retete pentru copii si in cea cu legume. Era in legume, dap! :P
Si ca sa economisesc timp am folosit somon marinat, de la Ocean Fish si fasole verde din conserva, deci in loc de 45 de minute, a fost gata in 25!!!
Mi-a luat mult :P sa curat cartofii si sa astept sa se fiarba, atat!
Portii: 4
Pregatire: 25'
Preparare: 20'
Calorii: 415
Vin:Pinot Gris.
Ingrediente:
450g somon proaspat,
6 cartofi albi,
150g fasole verde,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lamaie(zeama),
ierburi aromatice mixte(hasmatuchi, cimbru, rozmarin),
10 boabe de piper rosu,
10 boabe de piper alb,
sare.
Mod de preparare:
1. Pune cartofii intregi, cu coaja, intr-o oala cu apa rece si cu 1 lingurita de sare si fierbe-i.
2.Curata somonul de oase si taie-l felii subtiri, pe oblic, obtinand bucati destul de late.
Am folosit somon marinat de la Ocean Fish.
3.Prepara o vinegreta din zeama de lamaie, un praf de sare, uleiul de masline si ierburi aromatice tocate, dupa gust. Toarna jumatate din aceasta emulsie pe funful unei tavi acoperite cu folie alimentara si asaza bucatile de somon. Toarna restul de emulsie si presara boabele de piper, Acopera totul cu folie alimetara si pune pestee in frigider, lasandu-l la marinat cel putin 30 de minute.
Eu am sarit peste etapa aceasta ;-)
4. Rupe capetele pastailor de fasole. Pune-le intr-o oala cu apa clocotita cu sare si fierbe-le al dente (aproximativ 6 minute), apoi scurge-le.
Am folosit fasole verde din conserva, gata fiarta, deci am sarit si peste etapa aceasta.
Curata cartofii cat sunt calzi si taie-i rondele groase.
5.Asaza rondelele de cartofi pe un platou, pune deasupra feliile de somon scurse de marinata si aranjeaza fasolea in jurul lor. Caldura degajata de cartofi va finaliza prepararea somonului deja marinat in vinegreta cu zeama de lamaie.