Salata Calda De "scoici" Cu Legume Si Carne De Curcan
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
La inceputul acestei luni, nepoata mea Diana a vizitat a nu stiu cata oara Italia. Fire vesela si plimbareata, "fuge" de cate ori are ocazia in diferite tari ale Europei, de unde nu se intoarce niciodata cu mana goala :D.
De fiecare data imi/ne aduce daruri de la mama lor de acasa, daruri care se dovedesc extrem de practice si care imi provoaca o mare bucurie. :)
De aceasta data m-a cadorisit cu o cutie de paste -scoici BARILLA, paste carora m-am gandit sa le dau o intrebuinatare cel putin la fel de nobila ca gestul Dianei...
Drept urmare le-am transformat intr-o minunata salata calda cu legume, pulpa de curcan si cubulete de cascaval vlaamer si condimentata cu mozaic de piper.
In prima instanta am pus apa pentru paste la fiert. Apoi am curatat ceapa, ardeiul si morcovul si le-am taiat cubulete.
Pulpa de curcan de asemenea am taiat-o cubulete si am pus-o impreuna cu legumele, carora le-am mai adaugat intre timp si un pumn de mazare congelata, la calit in unt intr-o tigaie incapatoare cu capac.
Le-am sarat si le-am lasat cca 20 minute la foc mic sa se patrunda.
Ca sa nu stau degeaba, am taiat cubulete cascavalul si m-am ocupat de
apoi le-am strecurat si le-am adaugat in tigaie peste legume si carne amestecandu-le bine, bine.
Le-am luat de pe foc...am asezonat , am pus cubuletele de cascaval ...apoi la final le-am mai prafuit cu un pic de piper mozaic si...
...gata !
Salata mea calda de scoici era numai buna de servit :)
Am savurat-o cu gandul la Italia :)
Grazie Diana !!! :*