contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată Caldă De Pui Cu Andive

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pentru când ţi-e foame şi nu ai chef să stai mai mult de 20 de minute în bucătărie sau... prânzul din caserolă. Pentru mine a funcţionat perfect în ambele variante :)
Am pus aşa:
- un piept de pui tăiat făşiuţe;
- 3 linguri sos soia;
- o linguriţă de ghimbir dat pe răzătoare;
- o lingură de ulei de măsline;
- o mână de alune;
- şi 3 andive.
Am lăsat la macerat puiul tăiat fâşiuţe amestecat cu lingura de ulei, sosul de soia şi ghimbirul ras pentru jumătate de oră.
 
După ce şi-au împrumutat aromele, le-am pus la călit câteva minute.
 

Când au fost gata, am turnat şi pumnul de alune şi andivele tăiate fâşii.
Pe doamnele andive le-am curăţat de primele frunze, le-am desfăcut şi le-am ţinut într-un bol cu apa până s-a prăjit puiul. La urmă, imediat la câteva secunde după alune, am adăugat şi făşiile de andive şi după alte 2-3 minute, asta a fost. S-a terminat salata mea! Ei, pentru un plus de gust, i-am făcut şi-o căciuliţă de caşcaval ras - eu am avut unul afumat în frigider.

Tip: nu te juca cu ghimbirul. E unul din acele condimente cu care nu-ţi doreşti să exagerezi. Nici măcar să depăşeşti limita din reţetă. E tare aromat şi îţi dă toată reţeta peste cap într-un mod nedorit :)