Salata Calda De Legume La Gratar
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o cina usoara de insotit cu un pahar rece de cramposie, gata in 20 de minute. e posibil sa faci un pic de fum in bucatarie dar zau ca merita. ce trebuie sa tii minte este ca atunci cand pui legumele pe grill nu trebuie sa le coci foarte mult, ca sa nu se inmoaie. trebuie sa ramana ferme, putin crocante, doar un pic perpelite.
pentru a balansa gusturile din salata am folosit pentru sarat cateva frimituri de branza bleu iar pentru acid/acru am folosit pomodori secchi facute in casa. totul stropit cu ulei de masline infuzat cu usturoi. a fost pur si simplu bun. pofta buna.
pentru a balansa gusturile din salata am folosit pentru sarat cateva frimituri de branza bleu iar pentru acid/acru am folosit pomodori secchi facute in casa. totul stropit cu ulei de masline infuzat cu usturoi. a fost pur si simplu bun. pofta buna.
ingrediente:
pentru 2 persoane. timp de preparare: 20 minute.
- 1 dovlecel/zucchini
- 1 ardei gras rosu
- 6-8 pomodori secchi
- o conserva mica de naut prefiert (400g )
- 2 felii de branza bleu
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri de ulei de masline extravirgin
- sare
salata calda de legume la gratar
- pe un grill foarte incins perpeleste dovlecelul taiat felii de 4 mm si ardeiul gras taiat fasii lungi.
- intr-o farfurie intinsa toaca usturoiul, sareaza-l si toarna peste uleiul de masline extravirgin.
- ia legumele de pe grill si inmoaie-le in farfuria cu ulei.
- scurge nautul din conserva, clateste-l bine, apoi pune-l pe grilul incins timp de 2-3 minute.
- taie rosiile uscate in sferturi si sfarama branza.
- pe un platou intins amesteca cu grija dovleceii, ardeiul, nautul, rosiile si branza.
- toarna pe deasupra uleiul cu usturoi. potiveste de sare. iti recomand sa o mananci fara paine pentru ca nautul este suficient.