Salata Calda De Cartofi Noi Cu Baby Spanac Si Sunca
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500g cartofi noi injumatatiti
2 linguri ulei masline
2 cepe rosii taiate in 6
4 felii sunca taiata bucati mari
140g ciuperci feliate
O lingura mustar boabe
O lingura otet din vin rosu
100g frunze baby spanac
85g branza cremoasa de mucegai
Mod de pregatire:
Se incinge cuptorul la 220 grade. Se asaza cartofii intr-o tava si se freaca cu o lingura de ulei si putina sare. Se coc 20 de minute, apoi se adauga bucatile de ceapa si se amesteca bine. Se mai lasa la cuptor inca 20 de minute pana ce cartofii capata o culoare aurie iar ceapa se inmoaie si se caramelizeaza. Se scot si se lasa sa se racoreasca.
Se incinge o tigaie si se soteaza sunca pana devine crocanta. Se adauga ciupercile si se lasa 5 minute pana se inmoaie.
Se prepara sosul. Se amesteca un strop de apa cu mustarul, otetul si lingura de ulei. Se pune intr-un bol mare cartofii, ceapa, sunca, ciupercile, spanacul si se toarna sosul. Se presara branza.