Salata Calda Cu Midii & Fasole
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta a fost pranzul pe ziua de azi:
Incerc sa fiu atenta la ce bag in gura acum ca joc si rol de incubator, dar nu vreau sa fac compromisuri la gust. In momentul cand o sa ma vedeti mancand piept de pui la gratar sau legume fierte in aburi sau mai stiu ce insipidoshenie, somebody please shoot me!
So, cum ziceam - salata asta are proteine din belsug (si din midii si din fasole), carbohidrati complecsi, putine grasimi (si alea care sunt, sunt in principal nesaturate - adica din alea bune) vitamine si minerale. All the good stuff, adica! Si are si personalitate. Si culoare. Si gust!
I loved it!
Iaca cum am produs asa bunatate:
* Am calit 2 catei de usturoi maruntiti si 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute in 2 linguri ulei de masline extra-virgin.
* Am adaugat peste 400g midii (decongelate, spalate si scurse bine) + 100ml vin alb (juma' de pahar, adica). Am marit focul si am asteptat sa se evapore alcoolul vo' 3 minutzele asa.
* Apoi am varsat in tigaie si o conserva de fasole alba, si asta spalata si scursa bine. Am mai perpelit toate cele inca vreo 5-6 minute, pana s-au imprietenit bine prin tigaie si la sfarsit le-am botezat cu zeama de la o lamaie + coaja de la cea lamaie, 1 legatura de patrunjel maruntita, sare si niscaiva piper macinat proaspat.
Incerc sa fiu atenta la ce bag in gura acum ca joc si rol de incubator, dar nu vreau sa fac compromisuri la gust. In momentul cand o sa ma vedeti mancand piept de pui la gratar sau legume fierte in aburi sau mai stiu ce insipidoshenie, somebody please shoot me!
So, cum ziceam - salata asta are proteine din belsug (si din midii si din fasole), carbohidrati complecsi, putine grasimi (si alea care sunt, sunt in principal nesaturate - adica din alea bune) vitamine si minerale. All the good stuff, adica! Si are si personalitate. Si culoare. Si gust!
I loved it!
Iaca cum am produs asa bunatate:
* Am calit 2 catei de usturoi maruntiti si 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute in 2 linguri ulei de masline extra-virgin.
* Am adaugat peste 400g midii (decongelate, spalate si scurse bine) + 100ml vin alb (juma' de pahar, adica). Am marit focul si am asteptat sa se evapore alcoolul vo' 3 minutzele asa.
* Apoi am varsat in tigaie si o conserva de fasole alba, si asta spalata si scursa bine. Am mai perpelit toate cele inca vreo 5-6 minute, pana s-au imprietenit bine prin tigaie si la sfarsit le-am botezat cu zeama de la o lamaie + coaja de la cea lamaie, 1 legatura de patrunjel maruntita, sare si niscaiva piper macinat proaspat.