Salata Calda Cu Ficatei De Inspiratie Marocana
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Feedback-ul primit a fost foarte pozitiv, sa stiti. Trucul la salata asta e faptul ca ficatul e dulce si aromat datorita mixului marocan de condimente, ras el hanout. Eu zic ca e de incercat ;) !
Ingrediente (4 persoane):
*o salata verde mare, spalata si rupta bucati
*6 ridichi, feliate (eu am folosit si frunzele pentru ca aratau bine)
*o bucatica de unt (~30 g)
*1 rodie micuta, din jumatate am scos bobitele, iar cealalta jumatate am stors-o
*2 linguri seminte de susan (optional)
*4-500 g ficat de pui / curcan
*1 lingurita ras el hanout (sau chimion macinat)
*2 lingurite miere
*1 lingura zeama de lamaie
*3 linguri ulei de masline
*1 catel de usturoi, taiat marunt
Preparare (15 minute):
1. Incepi cu dressingul ca sa-i dai timp usturoiului sa-l parfumeze: amesteci cele 3 linguri de ulei de masline, cu zeama de lamaie, o lingurita de miere, sucul din jumatatea de rodie, usturoi si sare
2. Incinge o tigaie anti-aderenta, adauga unt si cand se topeste adauga ficatul si ras el hanout . Eu am folosit ficat de curcan care e mult mai mare decat cel de pui, asa ca a durat mai mult pana sa se faca. L-am facut un pic in sange ca sa fie fraged ~ 7-10 minute. Spre sfarsit am adaugat o lingurita cu varf de miere, ca sa fie dulce si bun. Cand este gata se da deoparte.
3. Salata verde se amesteca cu frunzele si feliile de ridichi si bobitele de rodie, se stropeste cu o parte din dressing si se amesteca, apoi se adauga si ficatul, se stropeste cu restul de dressing, se presara semintele de susan pe deasupra (daca folosesti) si se serveste imediat.
Enjoy!