Salata Bulgareasca – Ovcharska – Salata Ciobaneasca
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Este o salata de rosii cu castraveti, ardei si ceapa, la care adaugam telemea, sunca si felii de ou fiert. Eu mai pun masline, ridichi si patrunjel. In serile de vara inlocuiesc cina cu aceasta salata, dar o puteti manca in orice sezon. Nu e nimic spectaculos in pregatirea acestei salate, dar cand am castronul in fata va spun ca nu pot sa ma abtin, inghit in sec si astept sa se aseze toata lumea la masa pentru a fi sigura ca mai ramane si altora…
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii):
4 rosii mari sau 500 g cherry
2 castraveti
4 ardei verzi
1 ceapa galbena sau 2-3 cepe verzi
8-10 ridichi
200 g telemea sau feta
50 g masline
3 oua fierte de consistenta tare
sare
piper
ulei de masline
cateva fire de patrunjel
optional : otet sau lamaie
PREPARARE:
Spalam rosiile, ardeii, castravetii si ridichile, apoi le taiem felii. Taiem ceapa, o punem peste restul legumelor, asezonam cu sare, piper, stropim cu ulei de masline. Punem sunca taiata cubulete si maslinele si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit adaugam branza pe care am taiat-o tot cuburi si amestecam usor pentru a nu se rupe foarte tare. Decoram cu felii de ou si patrunjel tocat. Pofta buna!