Salată Boeuf (cu Piept De Pui)
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Nu voi intra în foarte mari detalii în privinţa salatei acesteia, doar că noi o facem în mod frecvent cu carne de pui, adică piept de pui, iar zarzavatul îl fierbem în coajă.
Aşadar ingredientele pentru reţetă:
- un piept de pui fiert, dezosat şi dezpieliţat
- 300 gr pătrunjel rădăcină
- 500 gr morcov
- 500 gr cartofi
- o cutie mare de mazăre
- 2 ouă fierte tare
- 1 gălbenuş crud
- castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră sau gustoasă vreţi să fie salata)
- ulei
- câteva linguri de muştar
Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. În felul acesta zarzavatul a păstrat mai mult gust, dulceaţa lui nu s-a dus o dată cu zeama fiartă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.
Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.