Salata Arlechin
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Dupa sarmale, carnati sau caltabosi simt nevoie de ceva mai usor. O salata de paste este o scapare usoara, rapid de preaparat si la indemana oricui.
INGREDIENTE:
400 g paste
100 g mazare
100 g porumb
100 g sunca
100 g salam rosu
100 g cascaval tip Gouda – ras
1 ceapa mare rosie sau 3 cepe verzi
1 gogosar murat
4 castraveti murati
3 linguri maioneza
2 linguri smantana
sare
piper
parmezan
PREPARARE:
Fierbem pastele al dente apoi le punem intr-o strecurătoare pentru a le clati cu apa rece. Punem un cub de unt (cam cat o lingura) si amestecam pastele calde, astfel incat untul topit sa intre in paste. Le lasam sa răcească si le punem intr-un castron.
Taiem sunca, salamul, castravetii, gogosarul, ceapa in cuburi mici si le punem peste paste.
La final adaugam cascavalul ras, parmezanul, sare, piper, maioneza si smantana. Amestecam si verificam daca mai este nevoie de sare sau piper.
Pofta buna!