Salata Arabeasca Cu Morcovi - 100% Post
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu daca voi sunteti ca mine, insa pe langa faptul ca-mi place cam tot ce am incercat pana acum din bucataria araba (de la cea turca la marocana si nu numai), mai am si aceasta curiozitate de a testa tot felul de chestii neobisnuite pentru noi, romanii, cum ar fi apa aceasta din flori de portocal, care este extrem de aromata (mamei nu-i place).
Salata de mai jos merge asadar de minune cu orice fel de carne facuta in stil arabesc, insa eu am servit-o azi la micul dejun impreuna cu paine si pate din soia, iar la pranz cu mancarica de mazare; as incerca-o si cu hummus sau cuscus ;). A fost grozava!
Salata arabeasca cu morcovi |
Ingrediente (4 portii):
*1/2 lingurita apa din flori de portocal - din magazine arabesti
*1/2 lingurita de chimion macinat - se gaseste in cutii de ceai la plafar
*1 lingura ulei de masline extravirgin
*zeama de la 1/2 lamaie
*500g morcovi, dati prin razatoare sau taiati fasii
*1 mana mare de frunze de menta
Preparare (15 min):
1.Pune apa din flori de portical, chimionul, uleiul, zeama de lamaie, putina sare si piper intr-un castron mare si amesteca bine.
2.Pune peste dressing morcovii si menta si amesteca bine.
Enjoy!