contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata A La Rus

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varianta fără carne a salatei boeuf.
Sau, mai corect, salata boeuf este varianta cu carne a salatei a la rus.
Salata a la rus este cunoscută în toată lumea, în timp ce salata boeuf este denumită astfel numai la noi.
Ingrediente:
legume fierte
maioneză
castraveţi muraţi şi gogoşari
1-2 mere
măsline
ulei
muştar
1 lămîie
sare, piper

Fierbem legumele şi le tăiem cuburi mici:
- 4 cartofi
- 3 morcovi, 2 pătrunjei şi o bucată de ţelină - se fierb împreună

Adăugăm:
- 200 g mazăre conservată sau congelată
- 4 castraveţi tăiaţi mărunt şi bine storşi de zeamă şi 2 gogoşari de la oţet
- 2 mere rase
Presărăm sare, piper, zeamă de lămîie şi o lingură cu muştar.
Omogenizăm, apoi adăugăm circa 300 ml de maioneză de casă.
Nu o vom amesteca prea mult, căci se poate tăia. Poate ieşi amidonul din cartofi şi iarăşi capătă un aspect urît.

Observaţii:
- poţi folosi o cantitate mai mică de maioneză, amestecată cu iaurt cremos, şi salata va fi mai uşoară;
- pune ceva mai multă lămîie şi se va digera mai uşor.
- pentru întregirea gustului, dacă morcovii nu au fost prea dulci, se poate adăuga în salată şi un praf de zahăr.