Salam De Biscuiti
Sursa Salam de biscuiti
articol scris de Smart Gourmet blog fantasia-gourmet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca nu ai mancat in copilarie salam sau tort de biscuiti inseamna ca esti foarte tanar! Nu mai facusem de mult, dar ma intalneam cu salamul de biscuiti in supermarket, sub forma de 2 felii groase si mai ales scumpe. Este un dulce care se face rapid, nu necesita niciun fel de pretentii si este foarte ieftin. Ca sa faci un ecler sau o amandina acasa iti trebuie ceva antrenament, dar pentru salamul de biscuiti, sa fim seriosi, il poate face si un copil!
Dificultate-foarte usor
Timp-20min
Cost-ieftin
Ingrediente
- 400g biscuiti populari
- 100g unt 82% grasime
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao neagra( de Vaan)
- Arome-eu am pus coaja de lamaie rasa, ca citisem undeva de o cafea aromata cu lamaie, asa ca mi s-a parut o idee buna, dar poti pune ceva aroma ta favorita, sau coaja de portocala
- 250ml cafea neagra la filtru sau daca o faci pentru copii pui lapte
- Pentru post-inlocuiesti untul cu margarina
Mod de preparare
Zdrobesti biscuitii punandu-i intr-o punga si lovindu-i cu un facalet. Pui in filtrul de cafea sa faci o cafea mai tare cu care vei inmuia biscuitii, pentru ca aroma de cafea o potenteaza pe cea de cacao. Daca nu esti un fan al cafelei sau o faci pentru copii, o poti inlocui foarte usor cu lapte. Nu iti trebuie mai mult de o cana ca sa inmoi biscuitii, pentru ca tu vrei sa faci un salam nu o ciorba!
Odata inmuiati biscuitii, adaugi zaharul, cacaoa, coaja de lamaie sau de portocala(merge si coaja de portocala zaharisita asa de bine!) untul la temperatura camerei si amesteci cu un mixer jumate de minut. Gusti si daca ti-ar placea mai dulce sau mai aromat, adaugi ceea ce crezi tu ca iti lipseste.
Cand esti gata, pui salamul tau de biscuiti in folie de aluminiu, inveleti si il modelezi cu mana, peste folia de aluminiu.
Indepartezi folia si decorezi cu cacao(ca pe cartofii de la cofetarie daca tii minte), fulgi de migdale, nuca pisata sau glazura de zahar pudra si cacao cum am facut eu.
Tips
Il poti face si ca tort, doar ca ii dai o forma rotunda(sau orice alta forma, ca aluatul este suficient de consistent pentru a fi modelat usor) si il poti decora dupa preferinte. Cred ca poti face o gargarita destul de usor, dar mie mi-a venit ideea asta acum, cand scriu textul si am mancat deja jumatate de salam de biscuiti, dar data viitoare fac o gargarita rosie sau galbena! Promit!