contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salam De Biscuiti

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aseara am fost contra cronometru. Am fost singura acasa pentru 2 ore, pentru ca sotul meu a avut putina treaba prin oras… asa ca inainte de 1 Martie :D ! Cum a iesit pe usa, cum am sarit in camara sa vad ce ingrediente mai am pentru o prajitura-surpriza… Am facut inventarul rapid si am analizat situatia. Timpul trecea… Nu mai auzeam nici muzica de la radio, nici frigiderul mergand… Nimic! Doar ticaitul ceasului… Fir-ar el de timp!

Buuun! Aveam biscuiti, foi de napolitana, lapte, o budinca, arahide, rahat, nuca de cocos, stafide, esente… Era potrivit un tort de biscuiti cu budinca, dar nu mi-a ajuns laptele :( … si ma grabeam… Nu mi-a ramas decat sa fac un salam de biscuiti… Sa nu mai spun ca dupa ce am bagat salamul la rece si am terminat de spalat vasele, am auzit cheia in usa. Mi-a stat inima in loc, insa misiunea fusese indeplinita! :D

Dar sa revin la reteta!

Salam de biscuiti

Ai nevoie de:

- 300 gr. de biscuiti (orice ai prin casa);

- o foaie de napolitana;

- o mana de arahide (daca nu ai, poti sa folosesti nuci, alune sau migdale);

- 6 bucati de rahat;

- o cana cu lapte;

- 100 gr. de margarina de prajituri;

- 2 linguri cu cacao;

- o jumatate de ciocolata cu lapte;

- esente (rom, vanilie).

Incalzesti laptele impreuna cu ciocolata si cacaoa si lasi pana da in 2 clocote, apoi incorporezi margarina si esentele. Zdrobesti biscuitii si foaia de napolitana. Toci marunt arahidele si rahatul. Intr-un castron mai mare amesteci bine toate ingredientele si asezi compozitia intr-o forma de chec sau sub forma de salam. Dai salamul de biscuiti la frigider pentru 3-4 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Este un desert rapid, simplu si aromat.

Pofta buna!


Articol recomandat de anamariatrimbitas.ro