Salam De Biscuiți
Sursa Salam de biscuiți

articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Binecunoscutul salam de biscuiți.
Am făcut 2 variante: aceeași Mărie cu altă pălărie. Iar posibilitățile sunt nenumărate.
Baza:

- 100 gr zahăr
- 75 ml apă
- 250 gr biscuiți
- 35 gr cacao
- 3 fiole esență de rom
Umpluturi:
- 75 gr cocos
- 50 gr unt
- 50 gr zahăr pudră
- un cub rahat
- vișine confiate
Tot untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei.
Am început cu ... baza. Am pus pe foc mic apa cu zahărul până ce acesta din urmă s-a topit și s-a legat un sirop. Am dat de-o parte să se răcorească.
Am sfărâmat biscuiții. Am turnat peste ei cacao și rom și am omogenizat. Am pus și untul moale în cubulețe mici și am amestecat puțin.

Am turnat siropul călduț și am amestecat - frecat până ce nu am mai văzut guguloaie de unt și până ce tot conținutul s-a umezit uniform.

Am folosit o pungă pentru pui la cuptor. Este mai dură decât folia alimentară pe care o am în casă. Am despărțit cele două foi care formează punga.
Pe prima dintre ele am întins o jumătate din compoziția de bază într-un dreptunghi.
Am frământat bine cocosul, zahărul pudră și untul.
Am întins uniform peste bază.

Am format rulou cu ajutorul foliei.
Am înfăsurat ruloul și am început să răsucesc cât am putut de mult capetele.

cealaltă jumătate de bază pe cealaltă jumătate de folie
am tăiat cubulețe rahatul și l-am împrăștiat pe foaie
un rând de vișine și am început să rulez până le-am acoperit
încă un rând de vișine

am închis ruloul
am repetat istoria cu folia și cu strânsul capetelor
La frigider pentru cel puțin 3 ore.
Cam asta e!

Sursa: aici.
Cu unt în loc de margarină se poate face un dulce de post minunat!