Salam De Biscuiti
Sursa Salam de biscuiti
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ca nu e o reteta speciala, ca toata lumea o cunoaste, dar e incarcata de multe amintiri frumoase si poate fi folositoare incepatorilor in ale bucatariei :)
Ingrediente:
250 g unt/margarina
450 g biscuiti simpli
170 g zahar
260 ml lapte
40 g cacao
100 g stafide
100 g rahat
Esenta rom
Mod de preparare:
Biscuitii se rup bucati se amesteca cu stafidele inmuiate in apa calde si scurse si rahatul taiat bucatele.
Untul/ margarina se taie bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul; se pun pe foc mic pana se topeste untul. Intr-un castron se pune cacaua si cateva linguri de lapte cu unt si se amesteca bine fara sa ramana cocoloase. Cacaua se pune in cratita de pe foc si se fierbe 5 minute pana se ingroase putin.
Amestecul fierbine se torna peste biscuiti impreuna cu esenta si se amesteca cu o lingura de lemn.
Compozitia obtinuta se imparte in doua si se aseaza pe folie alimentara/hartie de copt/folie de aluminiu si se modeleaza salamul.
Se inveleste in folie si se de la frigider cateva ore sau pana a doua zi.