Salam De Biscuiti
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
450g biscuiti Petit Beurre
200g unt
300ml lapte
6 linguri zahar
3 linguri cacao
300g rahat
150g nuci
150g smochine
120g stafide
1/2 fiola esenta de vanilie
1 fiola esenta de rom
Biscuitii se rup in bucatele si se pun intr-un lighean. Se taie rahatul cubulete, smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate acestea se amesteca cu biscuitii din lighean.
Intr-un vas se amesteca zaharul cu cacaoa, iar in altul se pune laptele la fiert. Cand a fiert, in el se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca bine pana nu mai are cocoloase. Apoi se pune untul si cand acesta s-a topit se ia craticioara de pe foc. Compozitia se toarna peste biscuiti cate putin si se amesteca prin rasturnare usor sa nu se sfarame biscuitii. In acest timp se adauga si esentele.
Se ia apoi o folie de bucatarie si se intinde pe masa. Pe ea se pune compozitia impartita in doua. Se fac doua suluri rotunde cu mana care se invelesc cu folia de bucatarie si care se baga la frigider pana a doua zi.