Salam De Biscuiti -variatie
articol scris de mica82ro blog Mica's Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
400 de grame de biscuiti macinati
1 cana de zahar
150 de ml. de apa
150 de grame de nuci fin macinate
150 de grame de unt
2 linguri de cacao
1 lingura de esenta de vanilie
100 de grame de ciocolata cu lapte(pt glazura)
Preparare:
Se pun pe foc apa si zaharul si se lasa sa fiarba cateva clocote, cat sa se lege siropul. Se adauga nucile macinate si se amesteca in continuare pe foc aproximativ 1-2 minute.
Luam cratita de pe focsi se adauga biscuitii macinati si se amesteca bine. Se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca in compozitie pana cand se topeste untul complet. Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca cu pudra de cacao.
Intr-o tava de circa 20x20cm se aseaza folie transparenta.Este mult mai usor de lucrat cu prajitura dupa finalizare datorita foliei. Deci, se aseaza folia transparenta in tava si apoi se aseaza compozitia de biscuiti cu cacao. Se preseaza cu degetele pentru a obtine un strat uniform.Urmatorul strat se aseaza imediat si va fi format din compozitia de biscuti fara cacao. Imediat se toarna deasupra glazura de ciocolata topita.
Se da prajitura la rece pentru minim o ora. Cand glazura este intarita se scoate cu grija prajitura cu ajutorul foliei transparente si se aseaza pe un platou. Atentie mare la glazura! Se crapa foarte usor. Taiati prajitura cu un cutit trecut prin apa calda.
Prima data cand am facut prajitura am pus in stratul de cacao si fistic, iar in cel de biscuiti simpli cirese conifiate.A fost o combinatie genial de buna.
Sper sa va placa aceasta varianta transformata a salamului de biscuiti.