Salam De Biscuiţi (de Post)
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
By http://retetegg.blogspot.com/
O reteta simpla si gustoasa de salam de biscuiti, excelenta atunci cand vrem ceva dulce de post!
De la inceput trebuie sa stiti ca intotdeauna in bucatarie sunt bine venite 4 maini in loc de doua:)
Noi (eu si iubitul meu) am facut impreuna acest salam de biscuiti si lucrurile au mers repede si bine!
Am folosit:
O reteta simpla si gustoasa de salam de biscuiti, excelenta atunci cand vrem ceva dulce de post!
De la inceput trebuie sa stiti ca intotdeauna in bucatarie sunt bine venite 4 maini in loc de doua:)
Noi (eu si iubitul meu) am facut impreuna acest salam de biscuiti si lucrurile au mers repede si bine!
Am folosit:
- 800 gr biscuiti, 200 gr margarina, 200 gr zahar, 200-250 ml apa, esenta de rom, 3-4 linguri cacao, 100 gr rahat, 100 gr stafide, zahar vanilat, 50 ml cafea.
Ne-am ocupat intai de biscuiti pe care i-am rupt in bucati mici.
Apoi am facut compozitia lichida.
Am pus apa la fiert, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am amestecat pana s-a topit.
Am adaugat margarina taiata cuburi mici, cacao si cafea.
Cand acestea s-au topit am pus rahatul taiat cuburi, stafidele si esenta de rom.
Am oprit focul si am adaugat compozitia lichida peste biscuiti.
Am amestecat bine compozitia, am lasat aproximativ 10 minute in bol, apoi am asezat compozitia in folie transparenta. Din compozitie mi-au iesit 3 folii medii de salam de biscuiti.
Am pus la frigider cel putin 3-4 ore inainte de servire.
Pentru felii perfect taiate, umeziti cutitul inainte de a taia.
Pofta buna si "La multi ani!" tuturor sarbatoritilor de astazi!
Apoi am facut compozitia lichida.
Am pus apa la fiert, am adaugat zaharul si zaharul vanilat si am amestecat pana s-a topit.
Am adaugat margarina taiata cuburi mici, cacao si cafea.
Cand acestea s-au topit am pus rahatul taiat cuburi, stafidele si esenta de rom.
Am oprit focul si am adaugat compozitia lichida peste biscuiti.
Am amestecat bine compozitia, am lasat aproximativ 10 minute in bol, apoi am asezat compozitia in folie transparenta. Din compozitie mi-au iesit 3 folii medii de salam de biscuiti.
Am pus la frigider cel putin 3-4 ore inainte de servire.
Pentru felii perfect taiate, umeziti cutitul inainte de a taia.
Pofta buna si "La multi ani!" tuturor sarbatoritilor de astazi!