Salam De BiscuiŢi Cu CremĂ De LĂmÂie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O aşa prăjitură nu găseşti pe toate drumurile. Gustaţi! Vă veţi convinge.
Ce îţi trebuie (poza 1)
- 2 pachete de biscuiti (am folosit Petit Beurre)
- 3 ouă
- 150 gr de unt
- 150 gr de alune de pădure
- 50 gr de cacao
- 150 gr de zahăr
- esenţă de vanilie
- o jumătate de lămâie
Plan de lucru:
- pisăm biscuiţii şi măcinăm alunele (poza 2)
- batem albuşurile spumă cu 3 linguri de zahăr (poza 3)
- ne pregătim ingredientele pentru prepararea salamului (poza 4)
- adăugăm peste albuşuri jumătate din alune (poza 5) şi jumătate din biscuiţi (poza 6). Continuăm cu cacaoa şi cu coaja rasă de la jumătatea de lămâie (poza 7)
- amestecăm până obţinem compoziţia omogenă din poza 8
- punem gălbenuşurile de la cele 3 ouă în apă clocotită (poza 9). După 5 minute, o dată ce s-au fiert, amestecăm gălbenuşurile cu untul până se formează o cremă (poza 10). Se adaugă restul de zahăr (poza 11), iar apoi zeama obţinută prin stoarcea jumătăţii de lămâie (poza 12)
- amestecăm alunele cu biscuiţii rămaşi, iar jumătate din amestecul obţinut e întins pe o foaie de staniol (poza 13). Peste întindem jumătate din compoziţia de albuş cu cacao şi jumătate din crema de lămâie (poza 14)
- rulăm cu staniolul (poza 15). Formăm două suluri (poza 16), pe care le băgăm băgăm la frigider
- se serveşte a doua zi (poza 17)
Timp de preparare: 45 de minute
Preţ: 18 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:Dulciuri