contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salam De Biscuiti Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

300 g biscuiti
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
1 lingurita esenta de vanilie
150 g unt
2 oua
90 g zahar

Pentru decor – optional:
50 g ciocolata topita
zahar pudra
cacao

PREPARARE:

La acest desert totul merge foarte repede, nu avem nimic complicat de facut. Incepem prin a rupe biscuitii cu mana.

Mixam bine ouale cu zaharul, pana devin ca o spuma. Topim ciocolata la baine-marie, turnam ouale peste aceasta, amestecam pana se omogenizeaza si ne intoarcem cu vasul la baine-marie pentru inca 7-8 minute. Amestecam destul de des, sau continuu, pana se ingroasa putin compozitia.

Luam de pe foc, incorporam untul aflat la temperatura camerei si esenta de vanilie, apoi turnam peste biscuiti.

Amestecam bine, astfel incat compozitia sa fie omogena. Turnam compozitia pe un celofan sau hartie de copt. Presam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem celofanul la capete dupa ce se aranjeaza compozitia si il punem in frigider pentru 3-4 ore.

Dupa acest interval putem taia salamul si servim. Putem sa il decoram pentru un aspect mai frumos cu ciocolata topita, zahar pudra, sau cacao.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook