Salam De Biscuiti Cu Banane
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert usor si savuros, rece, fara prea mult efort, pe care l-am facut impreuna cu soarele meu, Tudor! Am zis ca se termina canicula asta odata, sa pot sa pornesc cuptorul, dar...de unde! Asa ca am fost nevoiti sa facem bunaciunea asta cu banane, dupa care Tudor e innebunit, mananca zi de zi cate una.
Pentru mai multe poze cu Tudor preparand acest dulce, vizitati-l pe blogul Micii bucatari.
Ingrediente:
520g biscuiti(5 pachete de 130g petite beurre),
40g cacao,
50g ciocolata,
20ml esenta de rom,
450ml lapte,
150g margarina/unt,
100g nuca,
300g rahat,
10g zahar vanilat,
2 banane.
Mod de preparare
1.Intr-un bol incapator se sfarama biscuitii in bucati potrivit de mari.
Se pune la fiert laptele impreuna cu margarina,
iar cand aceasta s-a topit, adaugam 6 cuburi de rahat taiate marunt, ciocolata rupta in bucatele, plicul de zahar vanilat si cacao cernuta. Rahatul e foarte dulce, nu am mai adaugat niciun strop de zahar!
Cand toate ingredientele s-au racit,
adaugam esenta de rom si nucile taiate in bucati potrivit de mari.
2.Peste biscuitii sfaramati adaugam sosul caldut si amestecam bine de tot pana cand sosul este absorbit de biscuiti.
3.Pe o folie alimentara punem compozitia in forma de dreptunghi, o aplatizam cu un cutit si asezam pe mijloc o banana sau o jumatate de banana, in functie de cat de mare dorim sa fie salamul. Rulam odata cu folia, formand un rulou, strangem bine la capete si innodam. Dam la rece peste noapte si taiem a doua zi.
Am folosit fistic la decor si astfel a iesit si mai bun si mai caloric! :P
Mmmmm, buuun de toot, de sa-ti mananci si degetele, nu alta ;-)
Pentru mai multe poze cu Tudor preparand acest dulce, vizitati-l pe blogul Micii bucatari
Tips: Inainte de a felia salamul de biscuiti cu banane tineti-l 10 minute la congelator.