Salada Calda Cu Ficat De Pui (warm Salad With Chicken Liver)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
aceasta salata este una din formele de preparare a ficatului de pui preferata de cei doi muschetari(asta pentru ca sunt provocata cu o sabie ben 10 in timp ce scriu postarea!) ce-mi bintuie existenta...adica,odata ajuns platoul in fata lor se va termina tot,nici o urma de susan nu veti mai gasi!se face foarte simplu si repede,in citeva minute avem o masa calda ,plina de nutrienti importanti.
este vorba despre vitamine(A,C,E,D,K,B1,B2,B3,biotina),minerale(fier,zinc,seleniu,magneziu),acizi grasi esentiali(omega 3 si omega 6) cit si proteine de buna calitate.de remarcat ca este recomandat cu precadere in regimul dietetic de tratare a anemiilor ...dar nu si in diete!
dar pentru tinerii muschetari,aflati in plina ascensiune si mereu consumatori de energie,este un aliment perfect de consumat o data pe saptamina!
ingrediente pentru 3 portii:
1/2 kg ficat de pui,
1 buchet de frunze de spanac,
4-5 rosii cherry,
4 fire de ceapa verde,
ulei vegetal,otet balsamic,sare ,piper,o lingura seminte susan.
in 2-3 linguri de ulei,in vas antiaderent preincalzit,sotam citeva secunde ceapa taiata in segmente lungi de 3-4 cm si rosiile cherry,le dam deoparte,apoi,in acelasi ulei si vas, ficatul,presarat cu sare si piper,pina isi schimba culoarea,raminind roz in mijloc,pret de citeva minute,cel mult 4-5.
pe un platou,asezam frunzele de spanac drept pat,peste ele asezam ficatul cald,iar deasupra turnam un dressing format dintr-o lingura de otet balsamic amestecat cu sare putina si piper si seminte de susan rumenite putin .
cei mari pot abuza si de putin vin rosu la aceasta masa...asta daca sunt anemici,of course...:))
enjoy!