Sakura Anpan
Sursa Sakura anpan
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Anpan" este un soi de chifla dulce umpluta cu pasta dulce de fasole. Cea mai populara este cea umpluta cu pasta de azuki, insa astazi o sa va indulcesc cu una umpluta cu o pasta mult mai aromata ;)
umplutura
500g sakura-an
pt. decor (optional): 10 flori de cires "marinate" in sare
aluat (pt. 10 bucati)
400g faina pt. paine
320g sakura amazake - caldut
2 lingurite rase sare
7~8g drojdie uscata
Drojdia se dizolva in 1/2 cana amazake. Se lasa 10 min. la loc cald.
Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un castron. Se adauga amestecul de drojdia, restul de amazake si se amesteca pana ce totul se aduna intr-un aluat; se framanta pana devine usor elastic, ca cel pentru paine. Se acopera si se lasa la dospit aprox. o ora. Dupa ce a crescut, se framanta usor si se imparte in 10 bucati.
Se ia cate o bucata de aluat si se turteste usor intre palme. In mijloc se pune aprox. 1 lingura plina de sakura-an si se aduc marginile aluatului peste umplutura lipindu-le putin cate putin (rotind aluatul in palma) pana se inchide foaia de aluat (procedeul este asemanator cu cel de la Turtitele cu dovleac).
Se pot lasa asa la crescut pentru a doua oara. Eu am vrut sa le dau forma florii de cires (aproximativ :D) asa ca am continuat cu "modelatul" ;)
Se preseaza usor intre palme. Se fac 5 taieturi, fiecare fiind cam 2/3 din raza; intre 2 taieturi, centrat, se mai face o taietura mai mica. Cam asa ar fi taieturile:
Florile de cires se spala de sare si se sterg bine, dar cu grija, de apa.
In centrul fiecarei chifle se pune cate o floare: cu ajutorul unei scobitori se impinge codita florii in aluat.
Chiflete se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut 30~40 min. apoi se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit.