Saffron Seafood Spaghetti
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
1 pachet fructe de mare (mixt: scoici, calamari, surimi, caracatita, etc)
spaghetti
1 lg ulei de masline
1 ceapa alba, taiata marunt
2 catei usturoi, taiati marunt
100 ml vin alb
1 lg fire de sofran, inmuiate in 2 linguri de apa fierbinte
300 ml smantana lichida
sare, piper proaspat macinat
Se pune sofranul in 2 linguri de apa fierbinte.
Intr-un vas se incinge uleiul si se caleste ceapa, fara a se arde, apoi se adauga usturoiul. Dupa 2-3 minute (atentie sa nu se arda usturoiul), se adauga vinul si sofranul (cu tot cu apa fierbinte), se da in clocot. Se adauga smantana lichida, se asezoneaza cu sare si piper. Cand incepe sa fiarba se adauga fructele de mare, aprox 3-4 minute.
Intre timp se fierb si pastele conform instructiunilor producatorului. Se scurg.
Se pun pastele in farfurie, fructele de mare cu sos de sofran deasupra.
Bon apetit!