contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sabji De Dovleac Cu Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sabji este un fel de sote indian... doar ca mai are si ceva lichid ... care trebuie evaporat :D Azi am incercat combinatia de dovleac-rosie... si nu-mi pare rau :P Mi-a placut mult finalul: intai se simte dulceata dovleacului si apoi vine gustul putin acrisor al rosiilor... doar cat sa-ti aduca aminte ca ceea ce mananci nu este un desert cu dovleac ;)

1/2 dovleac (aprox. 680g - fara seminte)
5 rosii potrivite (aprox. 390g)
4 linguri ulei
1 lingurita seminte chimion (cumin)
200ml apa (de preferat fierbinte)

amestec de condimente
1 lingurita curcuma (turmeric) - pudra
2 lingurite garam masala
4 lingurite coriandru - pudra
putina boia iute (optional)
2 lingurite de sare

Dovleacul curatat se taie cubulete. La fel si rosiile.
Intr-o tigaie mai adanca (gen wok) se infierbanta uleiul cu semintele de chimion. Cand a inceput sa se simta aroma acestora se adauga dovleacul si se caleste;

 

 

se adauga rosiile impreuna cu amestecul de condimente si se calesc putin.

 

 

Se toarna apa

 

 

si se lasa sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul. Se potriveste de sare... si gata :)

 

 

P.S. Dovleacul se poate inlocui cu cartofi, conopida, fasole verde, etc. ;)

Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com