contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Russian Tea Cakes

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

for claudia,a wonderful friend
sau pe romaneste ,niste bilute cu unt si nuca,numai bune de papat la craciun,care se fac foarte repede,sunt simple,aromate,placute.reteta este luata de pe all recipe(cu unele mici ajustari personale) ,unde sunt prezentate mai multe variante.in orice caz,cineva spunea ca in familia sa se fac de patru generatii si sarbatoarea craciunului inseamna si prezenta acestor mici bilute pudrate cu zahar...eu subscriu,prajiturelele acestea micute inscriindu-se in lista acelor lucruri cu care asociezi sarbatorile mari.
ingrediente:
-200grame de unt,la temperatura camerei,
-2 fiole cu esenta de vanilie,
-100grame nuca maruntita,
-cca 350 grame faina,
-6 linguri rase de pudra+100 grame pentru pudrare.
incepem prin a preincalzi cuptorul.apoi mixam untul cu vanilia,obtinem o crema spumoasa,in ea adaugam zaharul pudra,mixam bine,apoi nuca si faina ,treptat.definitivam aluatul cu mina...apoi formam bilute cu diametru cam de doi cm,pe care le asezam intr-o tava negresata,poate doar tapetata cu hirtie de copt(eu nu m-am mai obosit...).
introducem tava in cuptor,la foc potrivit,cca 20 minute,pina cind portiunea in contact cu tava incepe a se rumeni usor.atunci scoatem tava,o lasam la racit 5 minute si scoatem bilutele din ea.le tavalim prin zahar pudra si le gazduim in cutii de carton sau tabla pina la craciun...cind le mai tavalim o data prin zahar ,inainte de a fi servite.


enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com