Rulouri Din Vitel Cu Aroma De Busuioc Si Paprica
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Se feliaza un muschi de vitel sau mai bine, se cumpara gata feliate la caserola (se gasesc in supermarket). Eu am cupparat gata feliate, suficient de subtiri, nu a mai trebuit batute. Sunt foarte bune si pentru paneuri. Au fost bucati mari, ca am ales sa le fac rulouri. Pentru a fii mai fragede se dau cuputin mustar si se lasa la rece o jumatate de ora. Apoi se scot si se pudreaza cu boia de ardei rosu, dulce sau iute dupa gust. Se aseaza deasupra frunze de busuioc.
Anul acesta dintre plantele de bucatarie, doar busuiocului i-a mers bine. Acesta e si motivul pentru care l-am folosit in multe preparate in ultimul timp. Rulam strans feliile de vitel si le dam o crusta in putin ulei incins.
Apoi se mai da 20 de minute la cuptor, intr-o tava care se acopera cu folie de aluminiu, ca sa se faca inabusit, altfel se usuca carnea. Se sevesc cu orice garnitura de cartofi sau orez. Sotul meu a avut rabdarea sa-mi faca aceste cuburi de cartifi prajiti, in care a pus si boia de ardei, doar ca a fost cam putina si nu a iesit nuanta dorita.
Cu o salata alaturi e un meniu elegant pentru cei carora le place carnea de vitel (manzat). Pofta buna!