Rulouri Din Piept De Pui Invelite In Bacon
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
M-an gandit cum sa denumesc reteta, ca sa scot in evidenta modul de preparare, adica in forma de muffins / briose. Am vrut sa apara in denumire, dar sigur s-ar fi inteles ca sunt muffins cu pui si bacon, ceea ce este foarte departe. Asa ca am lasat simplu, Rulouri din piept de pui invelite in bacon.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala bine, de dezoseaza, daca este cazul. Se inparte in cei doi lobi. In functie de marimea lobilor se taie in fasii pe lungime, groase de 1.0-1.5 cm grosime si late de latimea feliilor de bacon.
Se intinde o fasie de bacon, se aseaza deasupra fasia de piept de pui, condimentata cu condimente de pui si unsa cu mustar.
Se acopera cu o verdeata. Eu am pus frunze de patrunjel. Dupa aceea se ruleaza si se prinde intr-o scobitoare, daca e cazul. Se repeta pana se termina si carnea si baconul. Pentru a fi date la cuptor se aseaza in forma de muffins / briose.
Forma a fost unsa cu ulei de masline, rulourile se ung la fel cu ulei si cu cateva picaturi de sos de soia. Nu-i nevoie sa mai adaugati nimic, intrucat si baconul si pieptul isi vor lasa suficienta grasime. Se lasa la cuptor cca 20-30 de minute.
Se servesc cu orice garnitura doriti. Eu am profitat ca este perioada cartofilor noi. Pofta Buna!