Rulouri Din Foitaj Cu Carne
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste rulouri sint delicioase atunci cand sint calde, dar se pot servi si reci ;)
...iar daca le acompaniati cu salata sau sosul preferat, devin si mai apetisante!!! :P
Ingrediente:
- 600 g. aluat foitaj
- 250 g. carne tocata de vita/amestec
- 100 g. ciuperci proaspete sau 20 g. ciuperci uscate
- 2 castraveciori murati
- 50 g. branza de vaci sau telemea usor sarata
- 1 ou
- sare, piper dupa gust
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte cald
Mod de preparare:
Se pun ciupercile uscate (eu le-am primit de la cineva special, si nu puteam sa nu le aduc in lumina reflectoarelor :D) intr-un bol incapator cu apa si se lasa la inmuiat pentru minim 2, 3 ore (se pot lasa si peste noapte, daca aveti timp):
Se scoate foaia de aluat din congelator si se lasa la temperatura camerei pentru a se decongela usor. Eu am avut un mega-pachet de 800 g. pe care l-am terminat in decurs de-o saptamana :P (600 g. le-am folosit la reteta in curs, iar 200 g. la delicioasele chiftelute de peste)
Se calesc ciupercile (ciupercile proaspete se vor taia felii/bucatele).
Se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana cand aceasta isi schimba culoarea (1-2 minute); se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la racit:
Se taie castraveciorii acri in cubulete si se adauga impreuna cu branza la compozitia de carne.
Se separa oul; albusul se bate, iar galbenusul se adauga in amestecul de carne. Se amesteca totul foarte bine.
Se aseaza foaia de aluat pe o suprafata bine infainata si se intinde, usor, cu sucitorul; se taie apoi in 6 dreptunghiuri sau 9 patrate :P
Compozitia de carne se aseaza deasupra lor:
Se niveleaza compozitia de carne, lasand, insa, marginile libere. Acestea se ung cu albusul batut:
Se ruleaza fiecare fasie de aluat:
...si se preseaza marginile:
Rulourile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea cu pliul in jos. Al doilea galbenus se bate cu cele 2 linguri de lapte caldut; se ung rulourile:
Se coc rulourile in cuptorul incins, pentru cca.18-20 de minute la 200 grade C. (foc tare):
Delicioaseeee!!!!!!!!!!!! :))
Pofta mare, daca le incercati!!! :)
P.S. Se pot folosi si alte umpluturi, dupa gust ;)