Rulouri Din Castraveti Cu Branza Si Icre
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv foarte gustos care se face rapid si care are un aer tare festiv ;-)
Rulourile din castraveti cu crema de branza, marar si icre s-au bucurat de mare succes pe masa mea de sarbatori, de aceea am fost nevoita sa le prepar de doua ori ;-)
Dupa o idee din revista Libertatea pentru femei nr.52/2012.
Ingrediente:
1-2 castraveti Fabio,
200g branza proaspata de vaca,
150ml smantana lichida,
2 linguri ulei de masline,
sare de mare,
marar pentru ornat,
icre roz.
Mod de preparare:
1. Se spala castravetii, se sterg si se taie-cu tot cu coaja- felii, de-a lungul, foarte subtiri.
Nu trebuie sa fie transparente, dar nici foarte groase, sa nu se poata rula sau, mai rau, sa se rupa la rulat. Feliile se presara cu sare de mare si se lasa 10-15 minute la frigider, pe un platou incapator, ca sa-si lase apa. Atentie in ce ii puneti, daca nu vreti sa gasiti suc de castraveti prin tot frigiderul :P
2. In acest timp se mixeaza branza de vaci cu smantana lichida, se adauga uleiul de masline
si se potriveste de sare, dupa gust. Se lasa la rece.
3. Inainte de a pune branza pe feliile de castraveti, acestea se sterg foarte bine de apa cu prosoape absorbante. Apoi, se pune cate un sir din crema de branza pe mijlocul fiecarei felii de castravete
si se ruleaza. Se prind cu scobitori.
Asta a fost prima tura de rulouri din castraveti, iar finalul nu am reusit sa-l pozez. Am mai facut inca o tura, dar nu am mai avut multa branza, asa ca am pus doar in varf :P
4. In varful fiecarui rulou se pune o gramajoara de icre roz sau negre, de care aveti...ideal ar fi cele de Manciuria, dar... :P
Se servesc ornate cu frunzulite de marar.
Scobitorile se pot lua inainte de servire, dupa ce ati pastrat ruloruile la frigider inainte de servire ;-)