Rulouri Din Ardei Copti Si Piept De Pui
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Zilele trecute am avut niste prieteni dragi la masa. Cum de regula cand vin la noi ii surprindem cu ceva si acum am incercat sa fac un meniu nou. A trebuit sa-mi pun putin imaginatia la lucru... nu ca nu mi-ar placea sii fara cheltuiala mare, cu produse care de regula le avem in frigider si cu "obsesia" mea pentru o farfurie plina de culoare, a iesit ce vedeti. A fost idee de moment, nu m-am inspirat de niciunde, iar incantarea prietenilor a spus totul.
Mod de preparare:
Alegem ardei capia cat mai lungi si ii coacem. Cand sunt copti, ii curatam de coaja, le scoatem cotoarele si semintele, ii taiem pe jumatate pe lung. Ii punem intr-un sos de otet, apa, sare, zahar si usturoi si ii lasam pana pregatim pieptul de pui.
Sosul de ardei: Dupa ce s-au copt ardei se curata de coji si se paseaza in blender. Pentru a iesi mai fin trec printr-o sita. Apoi se pune pe foc intr-un vas impreuna cu suc de rosii, atat cat sa fie de o consistenta potrivita. Se adauga o ceapa intreaga, buchetul de verdeata, putin zahar dupa gust, sare, piper alb. Se da in fiert pana devine potrivit de gros.Cand este gata se indeparteaza si ceapa si legatura de verdeata.
Piepturile de pui se dezoseaxa, se indeparteaza pielea si se inpart fiecare in cei doi lobi. Bucatile mici de piept care se desprind se pun deoparte pentru un alt meniu, retinem doar partea mare si compacta. Pe o folie de aluminiu se pune putin unt si se aseaza lobul de piept, condimentat, pe care il rulam cu folia cat mai strans si ermetic. Dupa ce am rulat toti lobi, ii fierbem sau ii dam la cuptor. Eu i-am dat la cuptor fara sa desfac deloc folia si am lasat sa se faca in sucul lor propiu.
Cand sunt gata ii taiem in 2-3 bucati in functie de cat de lungi sunt. Bucatile rezultate le infasuram in fasiile de ardei copti. daca este nevoie ii putem
in scobitori si ii asezam pe farfurie pe un pat de salata verde, iar drept garnitura un piureu de cartofi pusi cu pochul. Ca totul sa devina si mai apetisant si gustos stropim totul cu sos de ardei copti.