contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Rulouri De Viţel, Cu Sos De Praz şi Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O rețetă simplă, care îmbină aromele vițelului, baconului, prazului și vinului alb într-un mod care cu siguranță va înnebuni orice papilă gustativă. Iar când folosești la gătit și un vas Pyroflam®, aromele devin și mai puternice.
Pentru această rețetă ai nevoie de 10 felii de muşchi de viţel, 20 de felii de bacon, 3 ouă fierte tari, 3 castraveţi muraţi, 5 fire de praz, 250 ml de vin alb, 2 linguri pastă de tomate, și câte un praf de boia dulce, sare și piper.

Modul de preparare este simplu. Feliile de viţel se bat bine, ca pentru şniţel, se sărează şi se piperează. Pe fiecare bucată se adaugă câte 2 felii de bacon, 1/4 de ou fiert, 1/4 de castravete murat, se rulează şi se prind cu scobitori. Într-un vas Pyroflam® se încinge puţin ulei şi se pun rulourile, care se lasă la prăjit circa 1 minut pe fiecare parte, apoi se adaugă apă cât să le acopere şi se lasă la fiert, acoperite, circa o oră, completând din când în când cantitatea de apă.
Separat se căleşte prazul tăiat feliuţe, care se stinge cu pasta de tomate şi vinul alb. Se adaugă un vârf de cuţit de boia dulce, sare și piper după gust, se lasă să mai dea un clocot, apoi se stinge focul. După ce rulourile au fiert bine, se scot din apa în care au fiert şi se pun peste sosul de praz, se amestecă bine şi se lasă acoperite circa 5 minute, ca să se întrepătrundă aromele.

Se serveşte fierbinte, alături de o mămăliguţă vârtoasă şi salată de sfeclă roşie cu hrean.