Rulouri De Vinete Cu Spanac Si Ricotta
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceste rulouri sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.
O sursa buna de calciu,acid folic,fibre,vitamina C si fier.
Ingrediente:
500 g branza ricotta
7-8 linguri ulei de masline
500 g spanac oparit si foarte bine scurs
1 praf de nucsoara
350 g suc de rosii cu pulpa
4 linguri de pesmet
4 linguri de parmezan ras
sare si piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor 15-20 de minute,pana se inmoaie.In acest interval se intorc feliile de vinete pe cealalta parte o singura data.
Intre timp,se amesteca spanacul racit cu nucsoara,sare,piper si ricotta.
Amestecam cu o paleta.
Se pune cate o lingura din compozitia de spanac in mijlocul fiecarei felii de vinete.Se ruleaza si se asaza cu marginea libera in jos,intr-un vas termorezistent.
Se procedeaza asa cu toate feliile.Peste acestea se toarna sucul de rosii,se presara pesmetul si parmezanul.
Se dau la cuptor 20-25 de minute,pana se rumenesc usor.
Mi-au iesit 20 de rulouri.
Va doresc pofta buna!
Rulourile sunt grozave!