Rulouri De Vinete Cu Branza
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit de la Betty'"s Kitchen o invitatie la Provocarea lunii septembrie "Dulce Romanie" ,unde ingredientele acestei luni sunt vinetele si perele.
Ambele ingrediente imi plac ,dar cum foarte des fac dulciuri ,am hotarat sa aleg o reteta cu vinete....am reusit sa particip si eu chiar in ultimele zile, sper sa va placa reteta .
Betty e gazda acestei luni ,totul despre aceasta provocare si despre gazdele anterioare le gasiti pe blogul ei aici
Rulouri de vinete cu branza
Ambele ingrediente imi plac ,dar cum foarte des fac dulciuri ,am hotarat sa aleg o reteta cu vinete....am reusit sa particip si eu chiar in ultimele zile, sper sa va placa reteta .
Betty e gazda acestei luni ,totul despre aceasta provocare si despre gazdele anterioare le gasiti pe blogul ei aici
Rulouri de vinete cu branza
Se aleg una sau doua vinete mari si frumoase ,depinde de cati membri sunt in familie,eu am folosit doar o vanata si mi-au iesit 10 rulouri,se spala si se sterg bine.
Se taie in fasii pe lungime,se sareaza pe o parte si pe cealalta , se dau prin faina si se scutura surplusul ,apoi se prajesc in ulei incins cateva minute pe ambele parti .
Se scot pe hartie absorbanta.
Am prajit tot cate doua ca nu-mi intrau in tigaie ,prajite vinetele se inmoaie si se pot face rulourile.
Am prajit tot cate doua ca nu-mi intrau in tigaie ,prajite vinetele se inmoaie si se pot face rulourile.
Separat se amesteca 200 g branza sarata (telemea) cu un ou,jumatate din piept de pui fiert sau prajit ,se pune si putina verdeata ,adica patrunjel taiat marunt si se amesteca totul bine.
Am facut si doar cu cu branza, fara pui si erau la fel de bune,daca branza e prea sarata ,se poate amesteca cu cascaval ras.
Se ia o felie de vanata ,se pune o lingura din compozitia de branzaAm facut si doar cu cu branza, fara pui si erau la fel de bune,daca branza e prea sarata ,se poate amesteca cu cascaval ras.
si se ruleaza formand un rulou ,la capete se baga putin inauntru ,ca la sarmala.
Se bat 2 oua intregi cu o lingura de faina ,se da fiecare rulou prin ou ,prin pesmet si apoi se prajeste in ulei .