Rulouri De Varza Acra Cu Ceafa Si Bacon
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am refacut rulourile de varza cu porc http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2011/03/porc-in-haina-de-varza.html
, insa am abordat putin diferit reteta.
In loc de pulpa de porc am folosit ceafa ( cca 600g ) ...pe care am feliat-o , apoi am fript-o pe grill cca 3 minute pe fiecare parte.
Am condimentat-o cu : piper/ boia/cimbru/ marar uscat/chimen macinat...sare n-am pus deloc, deoarece varza era suficient de sarata si acra ( am folosit varza murata )
Am invelit fiecare bucata de carne in cate o frunza mare de varza, apoi am invelit varza in bacon.
Am asezat rulourile in vasul de sticla, am adaugat 200 ml vin de Tokaji , sec si destul de acrut :D si cateva foi de dafin .... am acoperit vasul cu folie si l-am dat la cuptor pentru cca 2 ore, la 180*.
In ultima jumatate de ora am scos folia.
La final am servit rulourile de varza cu garnitura de OREZ CU STAFIDE SI MIRODENII
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/orez-cu-stafide-si-mirodenii.html
pe care l-am facut special pentru rulourile mele .
FITI BINECUVANTATI ! :)